Wednesday, March 17, 2010

~bagi mej01~


kalau korg perasan memang blog aku skang nie diupdate sekali seminggu jer
paling banyak pon 2 kali seminggu.

ntah la gua rasa cam da semakin boring lak blogging nie. tak tau ar nape,
maybe sebab memang gua penat,
or gua busy
or yang paling logic skali gua MALAS.

banyak da org pokpekpokpek pasal blog gua,
da tak sehangat dulu la apala.
urgh. peduli hapa gua, gua ada life kot, gua banyak lagi perkara penting nak diurus,
tak slah en tinggal dunia blogging skejap??

tak kesah la,
yang penting waktu korg tgh bace nie, gua da kira update blog la.
kira halal la kalau gua tak update dalam seminggu lagi ?

skang nie exam da makin hampir, lagi 3 hari dicountdown kan,
smalam gua baru habis the one and only assignment in a life time bagi pelajar jordan
subject visual basic program,
kena buat program computer la ape la,
macam la ada kaitan ngan dentistry or medic,
bile di tanye, kata lecturer nanti time kita keje benda nie guna kat hospital,
ala.... suruh nurse kat counter la jaga,
kesian ar kalau semua doctor nak buat, tak guna la en recruit nurse bebanyak,
makan gaji buta.

agak pening buat assignment,
baru gua paham perasaan bdk2 yang amik software engineering,
gua ingatkan lekeh , rupenya bkn main susah lagi dengan code la ape la, cis. memang sengaja nak bagi budak fail agaknya.

________________________________________________________

sebenarnya ini baru muqaddimah,
niat didalam hati hari ini nak blogging dan tujukan khas kepada seorg member karib kami satu ketika dulu, ceritanya berbunyi begini.

semalam kami dapat berita mengenai pemergian ayah sahabat baik kami,
pulang ke rahmatullah,
yang paling menyedihkan, kawan kami itu, tak tahu lagi tentang kematian ayahnya,
kerana beliau masih lagi didalam perjalanan dalam kapal terbang pulang ke malaysia,
apabila mendapat berita ayahnya dimasukkan ke wad icu.

bayangkan pulang dengan harapan dapat bertemu ayahnya yang sedang critical,
tapi setibanya di lapangan terbang, diberitahu ayahnya sudah pergi meninggalkannya selamanya.
sangat menyayat hati.......

buat seketika aku terdiam, aku terfikir.
bagaimana jika perkara itu berlaku kepada diri ku sendiri?
macam mana aku nak hadapi?
aku sendiri tak tahu sama ada aku cukup kuat utk mengharungi perkara sebegini.

wahai sahabatku,
nor farahin bt bakhtar,
satu sahaja pesan ku,

kita berada di negara org,
kita telah memilih utk belajar jauh dari keluarga,
kita telah memilih utk meninggalkan mereka jauh di tanah air bagi menimba ilmu allah,
oleh itu, kita perlu bersedia, kita perlu memahami yang setiap perkara yang berlaku,
ada hikmahnya,
jangan lah kau meratapi pemergian beliau.
redha dan tawakkal, terima qada dan qadar yang telah ditentukan.
sama-sama lah kita berdoa agar rohnya dicucuri rahmat dan ditempatkan dalam golongan org yang soleh.

jika kau merasa sedih, dan memerlukan keluarga berada di jordan utk bersama-sama kau mengharungi hidup. ingatlah. yang saudara dan adek beradik sepelajaran kau sentiasa mendoakan dan sentiasa berada bersama kau. jika batch mep09 tidak bersama kau,
tapi kau percayalah keluarga MEJ01 sentiasa mendampingi kau,
secara physical, mantel dan rohani
Insyallah.

masih ingat wajah-wajah mereka? mereka yang berada di intec pada satu masa dulu,
begitu rapat ukhwah kita sehendaknya, sampai kan kelas lain mencemburui ukhwah kita?
mari saya ingatkan kamu kepada keluarga kita disini tanah anbia ini:

puteri mej01:
ciput
ainaa nadia
sharina
afiqah
husna alya

putera mej01:
ulya aqamah
amir syukri
muizzuddin
abu bakar
shafiq
anuar saad
ismi hamid
zulkhairi
wan najib
kamal abdullah
faiq zaini
amirun safwan
nur salam
furqon
azam farhan
zulfadhli
wan hafizie
luqman ashaari

sekalung takziah dari kami kepada mu wahai sahabat yang kami kasihi
semoga roh arwah ayah enti sentiasa didalam rahmatNYA. insyallah
AL-FATIHAH

ps: arini gua takde ps la.. sebab dalam mood sedeyh. tak tau nak cakap pe.

till we meet again.. [-_-]
Op uLyA aQaMaH BiN Op HuSaMuDiN

6 comments:

Salam Abdullah said...

Semua kita bersaudara. InsyaAllah. Saling tolong-menolong.. Al Faatihah~

Anonymous said...

takziah buat pain...ujian Allah yg brat hanya ntok hmbe2Nyr yg trpilih...

furqon said...

bagus2...

azam farhan said...

Al-Fatihah~ Takziah ana ucapkan padanya~

lelaki said...

apasal furqan ckp bagos???

sampaikan takziah aku kpd dia ulya...
walaupun aku ingat2 lupa...
tp ketahuilah...
aku menghargai persaudaraan kita sbg ahli MEp09...

Anonymous said...

takziah buat pain..
smoga Allah beri kekuatan..