Sunday, June 19, 2011

A Meaningful Leave

Cuti kali ini sangat bermakna bagi aku,
pulang kampung halaman bagi mendapat semangat dan
berdiskusi dengan keluarga tentang masa depan.

alhamdulillah semua selesai, dah dapat buat keputusan, insyaALLAH.


minggu lepas banyak dugaan, dengan kereta rosak sewaktu on the way ke UniKL ,dengan exam SAT , dengan macam-macam lagi lah. tapi takpe semua dah diatas, terimakasih pada yang Maha Mengetahui.

tak lupa juga minggu lepas aku pergi menziarahi kawan-kawan aku di UPNM.

ya ALLAH rindu! sangat rindu!

jmpa jarang-jarang sekali, memang banyak benda yang nak disembangkan.

antara paling ramai aku jmpa , memang skuad aku lah pengubat rindu dan duka..
5 orang kami naik kereta peugeot aku, jalan2 sekitar kuala lumpur sebelum makan dengan amir syukri dan hakim di Mines.. alhamdulillah atas pertemuan kami. aku rasa puas dalam hati, namun rindu masih belum lagi diubati.

kelmarin aku berfikir sambil duduk tepi pantai teluk batik.

ya ALLAH betapa untungnya aku dianugerahkan sahabat seperti kamu,
bermula dengan pertelingkahan berakhir dengan pelukan mesra,
pada satu masa, nak menangis rasanya waktu masing-masing mengucap selamat tinggal.
biarlah kau ketahui,
susah benar untuk aku jumpa orang yang seperti kau. ;) sahabat sehidup semati hingga ke syurga insyaALLAH.. :D

3 comments:

eida sazali said...

SAT?
Scholastic Aptitude Test?

bukan tu yg nk masuk university kt staes ke?

Op uLyA said...

yup... :)

eida sazali said...

nk g uni kat US ke?