Tuesday, November 3, 2009

~abscence~

RINDU??



Rindu ke? mungkin... okla tipu la kalau tak rindu langsung kan
tapi ape definasi sebenar rindu nie?

"mengikut pengetahuan aku, rindu nie adalah perasaan
mengenang dan mengingati sesuatu yang bermakna
dalam hidup kita.."


tapi persoalan yang saya nak persoalkan pada anda semua adalah untuk menghuraikan
apa yang sebenarnya kita semua rindu kan?


________________________________________________________________

bak kata mat salleh:

"abscence makes the heart grow fonder"
tapi betol ke it makes the heart grow fonder sedangkan
orang yang merindui itu
bagaikan mati rasanya menahan
sebak dan emosi, bagaikan ditusuk duri mawar dan kemudian patah di dalam hati
( adoyai jiwang la plak)

tapi dari segi perspektifku, rindu itu adalah ibarat satu mekanisma yang mengajar manusia untuk lebih menghargai apa yang telah dimiliki dan maka manusia akan lebih menghormati or "appreciate and honour" benda2 yang dye pernah dapat dulu..
ape pendapat korang? adakah korang rase bahawa rindu ini sebagai satu seksaan ataupun sebagai satu pemangkin kepada diri setiap insan?
maka aku rasa mungkin benar apa yang dikatakan orang putih tu,
abscence really does makes the heart grow fonder..

skarang nie soalan saya pula...
ape yang korang paling rindu skali? haaaaa... yang korg asik terbayang2,
mungkin rindu itu pon ada ukurannya, bagi aku ade 3 tahap:

1.) rindu 2.) rindu gile and 3.) rindu gila-gila

so arini ak nak post pasal benda2 yang ak rindu gila2 jer..haha
so yang tak termasuk tu jangan ar majuk plak..bukan tak rindu.rindu cume tak gila-gila la.. hehehe..

____________________________________________________________

so ape benda yang incik ulya ni rindu gila-gila sbenanye nie??

haaaa..

satu 1: FAMILY DULU!

ak rindu mak aku yang masak sangat best ( and membebel pon sangat best) hahathis is my mother.... yang juga petah berbicara

ak rindu ayah aku yang sangat garang tapi memahami.ni plak my dad. segak an? nie waktu dye airforce dulu

ak rindu kakak ak yang selalu aku gado ngan and selalu aje ak bangkang..( tula dulu gado sangat)
yang pendek tu kakak aku. haha..

and ak jugak rindu adek ak yang sangat comel and nakal + ak rindu nak kaco dye..huhuhcomelkan macam abang dye..hehe



dua 2: SQUAD NGAN BATCH AKU

aku hidup 2 tahun ngan diorg .. skejap? tak bagi aku 2 tahun da cukup bagi mengenal hati budi masing masing. aku rasekan bahawa rakan2 aku kat situ adalah yang paling rapat and
akrab pernah aku jmpe. mungkin benar susah kalo dilalu bersama akan membina titian ukhwah yang sangat kukuh dan stabil

this is my squad yang kat atas nie
teringat kat korang kot.. nie waktu dalam bunk aku nie



yang atas nie plak my batch..


yang nie plak my rmc comrades yang "terlepas" msuk upnm haha..
ooh..korg sangat2 ku rindui.. adoyai. tak tahan nie cam nak je balik malaysia cari korg.


tiga 3: RMC


idup sini memang best ak banyak experience benda2 best kat sini and aku jugak jumpe kawan2 yang sangat-sangat best. bagi aku tmpt nie sangat bagus
and adalah satu-satunya dari jenisnya.

I LOVE RMC KOT..


empat 4: MINDEF SCHOLAR KAT ALEX AND RUSSIA

Walaupun kita berjauhan namun ingatlah yang persahabatan kita akan kekal hingga ke akhir hayat. insyallah.. semua yang kita dah kecapi selami ini kita kekalkan dengan kecemerlangan

BITTAUFUK WANNAJAH KEPADA KORANG SEMUA DI
MESIR DAN RUSSIA.

terutamanya bagi andy, mirul, ketam, herman ngan awang. haha

aku ngan herman kot.. haha.. :P

salam perantauan dari mindef mesir


russian scholars kat embassy

haha.. gambar nie comel kot pegang
tgn tu.. nie dak-dak volgograd


lima 5 : MEP 09

"JID JIHAD JALAD!!"

NIE TIME ANUAL DINNER.
SEMUA PAKAI SMART-SMART KOT


The siblings as we were called
(dak mindef jordan jangan marah lak, korg siblings ak sampai mati ok)


haaa.. nie MMG ANTARA GROUP PALING BEST GAK AR
ak kenal ngan org macam2 latar belakang. dari islamic ke ranggi tapi semua
menjadi satu ingatan kat aku... dan kawan2 mep09 nie sangat supportive
and understanding.. korg sangat best la.. ngee~~~


sooo.. arini ak da nyatakan kat korang semua ape benda yang aku rindu gila-gila.. haha
sebenanye ak tulis post pasal ak mmg betol2 teringat kat diorg
ak memang selalu pk bilakah akan kita berjumpa lagi? adakah sampai disini sahaja persahabatan kita? atau mungkin ini ujian allah supaya kita saling mendoakan kebahagian diri masing. wallahualam


till we meet again.. [-_-]
Op uLyA aQaMaH BiN Op HuSaMuDiN


4 comments:

op.aming said...

mekaseh la ulya..
mekaseh byk2..
ade cite psal kite adk brdik..
thnkz again!!

LuRveHaTeR said...

hehe...dok dkt pown rndu ker??huhu =p

budak sedih said...

aku rindu kt ko jgk doe..lme ko xdtg blik ak..asik ngn toshiba je eh skng..=]

Op uLyA said...

ai.. ko nak ak datang bilek ko ker.. haha