Monday, November 2, 2009

winter EaRLy????

TODAY! IS VERY VERY VERY COLD
IN JORDAN



yup yup yup! we woke up in the morning and found that it was still dark
man, was the wind blowing soo harshly and the breeze was like.. brrrr


i was like SOOO lazy to wake up , fortunately i have my arabic test today or not,
i wont even give a damn! da la sejuk! ade exam arab plak tu, memang mental .. adoyai

bersama sifu faiq yang mantap kosai doh bahasa arab


sampai kat jamiah je terus cari sifu-sifu bahasa arab yang mantap2 soo antaranye yang ak jmpe adalah sifu faiq and sifu luqman yang ajar aku ape ntah... lpe lak dye ajar pe... tapi tadi waktu exam ingat ar.. hak3..EXAM pon berjalan.. ak rase ak bley buat la kot (mane taknya anip tolong) huhuhuhu... aku pon kuar dari dewan exam ngan rase syukur sebab ade kawan yang sanggup tolong tapi aku sedih gak la melihat rakan-rakan yang tak begitu bernasib baik . kesian gak ade yang kuar sampai nangis-nangis.. dont worry its not over yet. baru exam pertama kot..


this was after our arabic exam

tapi waktu kitorg jalan2 nak balik umah berpokpek-pokpek tiba-tiba!!!!!
JENG JENG JENG!!

BERASAP BEB MULUT GUA!!! HAK3


huh huh.. adoyai.. memang makin sejuk la ini jordan.. tambahan plak memang da terang lagi bersuluh la si cik musim sejuk akan menziarah kitorg tak lama lagi.. adeh.. dak dak nie pnye la seronok semua pakat main asap.. ( wat malu kat pak arab jer) [-_-"] haha.. nak nak yang nak eksyen kat dak dak mesir.. ( termasuk aku kot) hahaha

aku pon balik umah ak ngan berd and terus tunggu tuan rumah kitorg abu anas nak datang nak kutip sewa rumah. bile abu anas tu datang aku terus turun jmpe dye and this was our conversation haha:

__________________________________________________________________

note* AB: abu anas
Op: Me




AB: Assalamualaikum, keifak ya malizi?
OP: Wassalam, wallahi alhamdulilla h, bus ileum
barid kathir soh? wa inta qois?
AB: Alhamdulillah.. naam. shita' korib .. do you have shita' in malaysia?
OP: Laa' we dont have winter in malaysia , it is a equatorial country, its
not that hot and not that cold.
AB: o00o.. na'am na'am ( walaupun ak tak pasti dye paham ke tak haha)
but here, people say that it is very cold this year. usually this weather
is in january or december, but now it starts at october. i think it will snow
heavily this year..
OP: Akid? wow thats great. alhamdulillah insyallah.. hai 200 dinars. taffadol
AB: Syukran ya malizi ahlan waahlan sahlan ila urdun, enjoy your winter.
OP: ahlin ahlin.syukran.. insyallah.. assalamualaikum

dan maka beliau pun memecut dari pandangan ku sepantas kereta BMW yang
dinaikinya.. haha


_______________________________________________________________


Waaaa!!! konklusinya tahun nie shita' kita awal la... pergh.. gila best..
patut tengah hari tadi sampai 9 darjah celsius.. mantop doh..

insyallah harap sangat yang this year snow akan turun lebat selebat lebatnya.. skali seumur hidup turun lebat.. bukan selalu betol tak kawan?? haha.. wat ever it is. jordan memang best and ak tak menyesal tolak tawaran ke uk ke ke australia ke.. memang jordan best gila bab ar.. huhuh alhamdulillah

cheers !! assalamualaikum


till we meet again.. [-_-]
Op uLyA aQaMaH BiN Op HuSaMuDiN

5 comments:

op.aming said...

insyaallah..
ade rezeki tron la.

one_munawwarah said...

seems like winter is treating u juniors very well kan. jordan mmg best pun =)

p/s: suka tgk juniors smgt2 time winter, rasa kembali muda plak. x yah malu ngn arab, diorang pun sama excited je bila dah start winter.

Op uLyA said...

haha

berd: insyallah...

kak atikah: herm.. dye best in one way tapi sejuk sangat pon tak best kan.. adoyai... tapi vocab arab masih kureng masih berguru ngan abang imran

one_munawwarah said...

kena banyak mingle dgn locals n speak the language baru cepat tgkap vocabs n bleh bercakap dgn bergaye. huhu.

p/s : im going to put ur link on my blog as well, ok?

Op uLyA said...

o0o0o.. ok will try to do as u tell.. kawan arab da ade da skit. slow slow la kot.. haha

sure sure.. im honoured