Thursday, February 11, 2010

~kemanakah ku menghilang?~


salam

mesti korg sakit hati kan, buka jer the pondering mind tak update-update,
baik tak payah tulis blog kan?
haha bkn sebenarnya aku ada masalah sikit, dengan exam yang melanda ape semua, aku agak padat dengan perkara-perkara luar sampaikan tak sempat nak berceritit dalam blog nie,
mintak maap la..
abes jer exam final kitorg memang pastu terus semua gian ar jejalan ape semua.. kitorg pon ape lagi haha habes kan jordan dulu ( walaupun takley pg wadi mujib) pastu baru kitorg jejalan overc hahaha.
nak tulis panjang2 bknnye korg semua nak baca kan?
aku letak gambar ngan explanation sikit yang lain tu pepandai ar korg interpret ek hahaha.

1.) tempat first kitorg visit name dye jerash kota tinggalan rome

dari gambar-gambar jerash nie memang kita disajikan la dengan nilai-nilai estetika binaan rome, kota nie juga mengesahkan fakta yang bahawasanya jordan telah dijajah sebelum menerima kemerdekaan.

(abaikan model gondol bersnow cap itu, beliau memang begitu, amik gambar org takna
k, snap gambar dye berlambak -.-" .)

2.)lepas tu kitorg gerak plak gi aqabah yang terletaknya laut merah
(lautnye tak merah ok, saje bagi name glamer s
ikit)
kat aqabah nie ade pelabuhan kalau nak ke mesir. kalau korg takde duit nak gi mesir naik flight, ha naik la boat dari aqabah nie, tapi korg paham2 ar arab en , memang "TERBAEEK" ar layanan diorg. hahaha

(kat sini juga kitorg makan ikan buat kali yang pertama selepas brape bulan dok jordan ta
k jmpe ikan, asik makan laham ngan de jaj jer, patut berat naik. cais.)
3.) then terus naik coaster gi WADI RUM


wadi rum tak banyak gambar la bro, pasal kitorg pegi terlewat miss the sunset
(sebab ade org tinggal barang melengahkan kitorg)
tapi tempat nie memang cantik ar, padang pasir tercantik katanya, pasir tmpt nie pon merah bukan main (kalau korg ade tgk cite star wars sini la diorg amik shot)

4.) tempat last kitorg pegi plak adalah PETRA
(the new wonders of the world)

petra was truely magnific, the scenery was breathtaking.
memang lawa gile, agak kagum, bagaimana org zaman dulu boleh plak ukir bukit buat bangunan, dikatakan nie la tempat kaum thamud yang riak dengan kebolehan mereka, sehinggakan allah menurunkan bencana, dikatakan yang kota nie telah tertimbus dan baru sahaja dijumpai kembali pada tahun 1999. menarik kan. memang best
(transformers juga dilakonkan disini ye kawan2)


aku rase sampai sini dulu ar aku cite pasal cuti aku, ni baru part 1 kat jordan lagi nie, kat mesir nanti aku cite in the coming post, tangan makin selow, mata makin kuyu , otak makin kurang aktif...
*sambil menguap*

~zzzzzzzzzzzzz~

blogger-emoticon.blogspot.com

till we meet again.. [-_-]
Op uLyA aQaMaH BiN Op HuSaMuDiN

3 comments:

sayaBerd said...

ohh knp gmbar ana byk sgt whai tmn sebilik?

Anonymous said...

gamba aku gak yg msuk blog ko...
haha,,,
erm,,thanks r coz tlong wat rport ptcutian kte 2 utk aku...
snang skit aku cter kt spe2 nnti...

ifahafizha said...

wahh.gambar terbaek laaa.*ok.gbar ulya sahaja.hahaha