Sunday, August 15, 2010

~evolusi~


boooom

malam tadi si tan sri pali spora datang umah gua,
dia bagi gua semangat nak start balik ini blog
gua buka google chrome type:

www.opulya.blogspot.com

makin gua tengok layout lepas makin gua nak termuntah,
memang sedar, layout lepas sangat bosan dan bak kata pali lagi skali, FORMALL SANGAT.
and yes, before this memang gua banyak jaga-jaga mulut,
jaga ayat dalam berblog, ceh konon siqoh la dalam hati,
padahal gua taknak minah-minah kat sini pandang slack plak en,
ye lah nanti tulis ngarut-ngarut kang jatuh saham sapa mau?

kalau lu org tengok, skarang blog gua dah pakai nama pemalu.
sebab ape?
sebab gua sekarang memang pemalu *sambil tersipu*

sumpah tak tipu!
kalau orang perempuan cakap sama gua, memang gua tunduk takut tengok mata.
orang kata dari mata turun ke hati,
tak tak, bukan hati gua, hati diorg lah,
nanti diorg usha mata gua yang sexy ala-ala hirthik roshan, jenuh gua nak tolak pinangan.
haaaa tak pemalu ke namanye?
lagi bukti, cuba lu suruh arab cakap dengan gua laju-laju dengan loghat ala-ala kelantan,
gua jamin gua senyum tunduk sambil angguk-angguk,
bukan tak paham, tapi malu hakikatnya.

dah esok gua nak exam biochem lab,
gua tak sentuh satu hapa lagi material,
asik main battlefield diselangi singgahan ke facebook mencari komen untuk dibalas.
so gua mintak diri dulu, gua nak study dan masak sahur,
dah dekat seminggu gua sahur makan maggi,
planning nak sahur 30 hari pakai maggi ,
tapi gua taknak syarikat indomie untung banyak,
kang orang kata gua sokong product luar si PM najib kecik hati pulak. kah kah kah.

kepada yang lain tu, sila lah doakan diri ini, yang bakal berperang dengan paper biochem lab esok, gua dah usaha gila-gila dah ni, lu tgk , gua tak tidur malam tuk study beb. memang usaha habis-habisan.

kepada yang tak boleyh nak tengok tulang ikan bersepah kat layout aku, sila tekan butang x di sebelah kanan nun, gua dah tak larat nak kemas rumah, gua saja bagi tulang sepah-sepah biar nampak ala-ala rumah bujang sikit. kelass sangat kan? kah kah kah

tulang ikan berterabur: gua rasa terhutang budi dengan si tan sri, gua akan "hidupkan" blog gua dengan cerita ceritit kisah kesah hidup si tan sri berdaulat ini . tunggu lah ang pali, apa ingat kampung pelet ang tu bley tolong! pi gi dah.. -.-"

4 comments:

mira said...

ulya pemalu??cam pelik gler kot..haha..

Anuar said...

ngeh3, ulya pemalu jugak kadang kadang mira tapi biasalah, orang dah matang, kena atasi sifat malu. ye tak ulya? ngeh3

Cidak said...

ulya pemalu =syntax error

Berd said...

bagus. pemalu tu yang dini suka.