Saturday, October 31, 2009

^^^BRR^^^

Imta shitak?
Bila Musim Sejuk??


jawapannya: NOW!! BRRR....

Wah!! Syoknye!! mesti ramai orang cakap macam nie.. ( tipu la kalo tak hak3)...dan hakikatnya memang best pon.. walaupun pernah merasa winter sebelum nie tapi ak tetap rasakan winter kali ini akan lebih MERIAH+SERONOK , memandangkan aku akan bersama-sama rakan-rakanku menyambut kedatangannya oh musim sejuk yang di tunggu-tunggu.. huhuhuhu.. wokeh2 tak payah banyak cakap.. skarang nie mari aku kenalkan kat korg macam mane keadaanya apabila musim sejuk baru nak masuk kat jordan aku kata baru ye b.a.r.u. baru.. soo memang la takda snow lagi,.. takpayah banyak soal.. hak3..



gambar ni ak snap waktu pukol 1.00 tgh di jordanye...
waktu nie temperature tempatan 14 darjah celsius beb!


gambar nie plak pukol 6 ptg di jordan .
ak da kena pakai baju tebal gila da.. malam tu kalo tak silap 10 darjah la



HAAAAA... camne?? sejuk x? sejuk kan kan.. hahaha.. skarang ni kat jordan baru mengalami weather drop dan
daylight time saving soo temperature tgh unstable sikit.. takpe takpe.. kitorg akan cube bertahan... hmph hmph.. hak3...ta
pi sejuk dye memang da sampai ke tulang la..nak nak bile bernafas da kuar asap. pergh, takpayah pegi UK beb..

_________________________________________________

S0O0O0O0O0O... bile da winter ape yang perlu kita buat??
haaaa!!!!



WARDROBE CHANGE LA.. BELI BAJU!! YEAH YEAH

AND THIS ARE ANTARA BENDA-BENDA YANG AKU BELI:

long john beberapa helai ntah.. hahaha.. murah doh!!


herm... ni adalah my collection of winter clothes.
coats+ jumpers+jackets+sweaters etc etc etc

korang rase cukup tak??


mafflas and scarves... agak stylo ar.. (note MEP09 and RUSSIA nye scarf)


and my collection of timberland shoes... nie lagi satu, kat jordan murah doh!

______________________________________________________


apalagi.. bile da letih shopping, balik umah testing outfit ar.. hak3

well this is the current ME.... ada perbezaankah?

ya benar.,memang shitak ini menyeronokkan dan sangat membuat kita tak senang duduk.. namun aku pun terfikir.. jika kita yang hidup di jordan ini sudah mengalami cuaca yang begitu sejuk dan mendadak , bagaimana pula negara-negara jiran kita? terutamanya palestine.. bagaimana mereka menempuh hidup mereka? sedang kita berlindung dibawah selimut bagi menikmati nikmat kehangatan, mereka hanya mampu berpeluk-peluk menenangkan keadaan.. fikirkan dan ingatlah mereka yang sesungguhnya memerlukan lebih dari kita..

tepuk dada tanya selera, kenali diri.


ohya, kalo korg tertanya tanye nape kali ni post ak tak dwibahasa ... sebab korang la!!! &@#$($* malas ak asik kena bang je.. hak3

till we meet again.. [-_-]
Op uLyA aQaMaH BiN Op HuSaMuDiN


3 comments:

op.aming said...

byk nye bnda ko claim..
ak phm ko dak boy..
hahaha

nabilah said...

ble tgk title tu,akak teringat kngn ms first year dlu..
at that time i was in souq, kononnye nk ramah2 la ngan pakcik tu, i asked,
"wein shitak?"
haha..wein=dimana..but at that time i was thinking wein=when=.=....kne gelak terus=.=...hehe

Op uLyA said...

to kak nabilah:
haha.. hak3... saya pon memula ade gak tersasul camtu tapi sempat cover..:P