Friday, November 27, 2009

~ getting things straight ~

HAHA

macam nie cite dye.. aku bukan nye kesah sangat pon bab keje2 nie..
tapi pabila sampai kate

weyh bangun ar respek senior


or


weyh angkat beg aku nie.. (padahal dye tak wat pape pon)


tu yang org rase tak senang hati.. ok.. adakah anda semua paham?

cerita ku adalah berdasarkan ngomelan batch aku yang lain, aku tak kena mane pon
tapi aku terase la gak bahang nye itu..

short post to explain everything..

till we meet again.. [-_-]
Op uLyA aQaMaH BiN Op HuSaMuDiN


9 comments:

tak kesah senior atau junior said...

maaf,
ni bukan nk menembak ye.
cuma nk tahu je.
aku cuma tak paham ngan situasi skrg ni,
ayat ko dalam post y lepas
kata y buat kat korg tu macam kumpulan yg besar
'whole batch'
tapi cerita yg ko bgtau dalam post ni macam sikit je.
tak dela, macam post ko y lepas tu hukum yg senior-senior kt irbid ni mementingkan ke'senior'an dorg.
aku tak kesah pun pasal senior junior,
tapi bila ko kata sebahagian besar.
aku rasa cam kami,senior ni bersalah treat ko macam tu.
klu ada apa2 masalah just straight to the point la.
cakap elok2 ke
tak baik lah buat post ko cakap yg senior2 jordan ni pentingkan ke'senior'an dorg.
mcam hukum sebahagian besar senior
sbb aku dah lama kt jordan ni,
tak pernah pun timbul masalah junior senior,
baik je.
tahun 6 boleh gurau2 ngan tahun 2 tahun 1.
tahun 7 pun dulu rapat dgn tahun 1.
korg lah sepatutnya ambil tahu pasal masyarakt melayu kt jordan ni.
bukan pasal senior junior tapi pasal masyarakt itu yg lebih utama.
sbb kdg2 kesian aku tgk kawan2 aku tahun 3-6
sibuk dgn exam kelas klinik sebgainya.
aku tak minta korg respek tunduk2 dpn senior.
just mengenalilah masyarakat yg ada.
pesanan ni juga utk pelajar baru.
rapatlah juga dgn yarmouk
sbb kt sni yarmouk dan just adalah sama.
good luck ulya.
ko mmg terbaek.

tak kesah senior atau junior said...

maaf klu ayat cam terasa ke
aku tak maksud nk perkecil sapa.
ni cuma tntang kebersamaan sebagai mahasiswa.
tq

Anonymous said...

ntah macam mane nak cakap.

tp..

sedar atau tak.

secara tak lgsung..

hang da burukkan name student jordan.lebih2 lg kat mesir...

bad impression.

istilah kebersamaan tu nampaknye hang belum paham betul lg.

-senior/rakan yang sedih-

Anonymous said...

haha

Musafir diri said...

bg aku ni mslh jr x knal sr.

korg bru dtg joden x smpi sthn pon. 3 bln pon aku rse blom smpi. camne ko bole timbulkn isu ni tnpa kenal fe'el laki2 kat cni.

sr2 cni bgurau kasar ckit. diorg assume jr2 ni mcm kwn je. jgn la sensitip sgt. cube tolak baik2. xdenye ko kne belasah. aku kdng2 bgurau dgn sr 2-3 thn lg tua drpd aku. hidup je aku kat cni smpi skrg. xdepon kne mark jr kuang ajar ke ape ke.

bile dlm otak pikir ni mslh seniority mmg jdik isu seniority. tp sbgi org yg bru sthn bpngalaman kat cni aku 100% yakin tu bgurau.

klo ade yg xleh trime tu tlebih sensitif. kurang2kan la ye. kdng2 ambik mse nak adapt.

aku rase isu ni x appropriate utk dbangkitkn. even sikit je sr camtu tp kalau dah tulis dlm blog org akan ckp ni mslh semua sr joden. padehal diorg cool je.

maaf kalau ayat kasar. see. sr kat cni mmg kasar2 sikit. haha

peace...

hamba said...

ala...korang terlebih sensitif je kot.

aku relak je, haha...

hamba said...

aku lagi~ hahaha...

aku sggup bace balik post hang yg lepas.

n. aku confuse. tak tally bak kate orang.

tu je.

ustaz aming said...

ala ulya..
dia soh bwk beg tanpa sbb 2 sbnarnye dia nk brgurau..
da la..
kite yg sensitif kot..

furqon said...

pape pn..cube yg terbaek.