Thursday, December 3, 2009

~beraidil adha.~

salam kepada semua pembaca

da agak lama aku tak melayan blog kesayangan ku ini haha
agak ramai org tanye aku,

ulya camne raye?
best tak raya kat jordan?
korang korban bape ekor?
masak ape raya korban?

soo arini aku amik keputusan nak update pasal cerekarama ku sepanjang aidil adha yang mulia nie.. ok.. zzaaaasssss

blogger-emoticon.blogspot.com

____________________________________________________

SO KITE MULAKAN DENGAN PERSIAPAN

memula skali aku jadi ajk bagi aidil adha 1430
sebagai ketua biro persiapan dan teknikal
memang agak mencabar la jadi ahli pengurusan programme nie,
bukan setakat dye punya perlaksanaan tu, tapi juga kena blajar pasal hukum2 fekah and
pengurusan dari segi ajaran islam. misalnya syarat2 sah korban,
atau pihak2 yang berhak bagi menjadikan korban tersebut satu ibadah sah, kalo salah naya tak dapat pahala korban dapat pahala sedekah la je jawapannye.

tapi pape pon aku berjaya atasi gak masalah nie. hehe. dengan bantuan dari biro2 lain, abang amin, mursyid, syamil, osamah, abg ikhwan, naim and kak ayman yang banyak
bagi bantuan. kengkawan lain pon ade gak bagi bantuan, syukran jazilan la ana ucapkan..

pas da siap urus ape semua maka, pada 27.11.09, tibe la binatang2 korban tu kat
tanah lapahan yang aku and rakan2 da sediakan.. haha.. waaa ape lagi melapah la keje kami..
aku specialist bahagian kepala ngan kuku soo semua kepala , lidah ke, otak ke. mata ke, pipi ke, aku la pecah amik.. keh3.. ramai org cam geli jer dngar bahagian2 exotic nie, tapi bile dyorg makan eeeem.. baru tau penangannye.. keh3..

secara keseluruhan dak dak malaysia korban 4 lembu 13 kambing and 1 unta, tapi kitorg bagi 1 lembu and 5 kambing kat fakir miskin ngan student malaysia kat mafraq ( juga satu daerah kat jordan).. memang best ar, sama2 lapah, buat keje, ketuk kepala la, korek lubang. rase sangat puas walaupun penat. memang aidil adha nie juga mengajar kite erti
bekerja sama di samping memupuk ukhwah di kalangan masyarakat permai..
________________________________________________________

on the 29.11.09 the formal occasion was held plak at dewan khindi yarmouk, my batch
in collaboration with the 2nd years put up a very cool sketch related to the regular human behaviour and indirectly instilling the moral values in the hearts and souls of the audiences,
the act went really well, i was awed and amazed at the same time, mabruk alaik, to everyone involved in the act. i enjoyed it very much.
after the event , everyone was like "loqo" haha semua jadi gile gile
( pasal makan unta banyak kot) hahaha. we had an enjoyable time that night.
everyone was dressed smartly and everyone had a smile drawn on their faces. hehe.

thanx to all my friends for the wonderful moments that we had that night.

these are a couple of snapshots throughout aidil adha in jordan:





caption? takpayah la.. korg pk la nak wat caption sendiri haha

any how for further info kalau kalau nak tau pasal eid in jordan lebih mendalam.
baca la blog blog kawan2 ku yang sangat mantap ini keh3:

http://anuar16.blogspot.com/
http://faiqzaini.blogspot.com/


till we meet again.. [-_-]
Op uLyA aQaMaH BiN Op HuSaMuDiN




5 comments:

haha said...

blog aku xde lak kan?
fine la ulya aqamah husamudin

Op uLyA said...

hahaha... ko nye cite tak detail ok..

Anuar said...

syg ah ulya mcm ni....:*..hehehe..:)

ustaz aming said...

wah gmba ak besa2 doe..

hisyam-ren said...

nice la..

aha!!

lame x dgr cite kow!!