Thursday, December 17, 2009

~pabila ciput pakai stoking besar~

cerita ini berkisah disatu malam sewaktu ramadhan ketika itu aku baru jer balik dari solat tarawikh kat masjid shah alam. aku ngan herman kuar mencari kereta yang aku parking tadi kitorg cari punya cari tengok2 takde kat tmpt parking tu. aku pelik. ait? asal takde lak nie? aku rase aku park kat sini.. pas 3 minit camtu ar, tetibe jer keta aku muncul dari simpang yang tak jauh dari tempat aku ngan herman berdiri. punya la laju dye pergi pastu betol2 buat emergency break depan kitorg.

aku rase nak pecah jer kepala malaun yang drive tu
tgk2 rupe2nye
si mamat bernama KETAM tuh.

"haha cilanat da ar kuar awal, pastu main keta aku. nahas
ko bile ko kuar dari keta tu nanti"
kata hati kecilku.
tapi yer ar . kawan en, biarla dye asal dye bahagia.
nanti masing2 da kat mesir da kat jordan da takley
nak mlawak2 da.
masuk keta jer masing2 berebut cari air tembikai susu ngan yong tau fu yang dibeli
kat bazaar ramadhan depan intec tuh. fulamak wa cakap sama lu, rase die... memang mantop ar.
aku bawak keta so diorg ar suapkan aku sambil aku drive.
(taik ar suap. aku dapat 4 cucuk jer kot * aku kire nie*. )
(yang lain tu. hmph.. hampeh diorg telan macam org tak cukup makan.)


Kitorg pon sambung ar sembang benda2 ngarut sepanjang perjalanan, sambil aku bawak keta pusing sana pusing sini menikmati keindahan bandar shah alam sebelum fly bersama kawan2 yang taklama lagi bakal berpisah. haha

pas puas round round cam org tak tentu hala tu. kitorg pon decide nak balik.
sampai jer kat intec tu. ternampak keta ustazah. aku pon park ar blakang keta ustazah.
aku nampak ade naz ngan izzah cam kecoh2 jer en.
walaupun diorg memang sentiasa
kecoh tapi kecoh malam tu pelik sikit.

ketam dengan buat muke poyo dye kuar tanye..
"weh asal weh? ape masalahnye?"

"nie haa.. si ciput nie haa.. jatuh tangga.. teruk nie. da pegi da kat klinik dye suruh rujuk hospital"
jawap si naz dengan nada manjanya

"ait? ciput jatuh tangga? haha bapak ar. mesti best en kalo dapat tgk.
memang aku gelakkan la si makcik sekor tu. hahahaha.. tapi nak wat camne takde rezeki en"
kata hatiku lagi sambil tersengih sorg2 cube untuk taknak gelak

selepas dipelawa kitorg pon bersetuju untuk ikut. ustazah bersama konco2 nye kat dalam keta dye and aku bersama bodyguard aku dalam keta aku. kat depan sikit ustazah
amik sorg lagi anak buah dye si ali naik keta sebab ali org klang so dye biase ngan jalan nak gi hospital klang.
on the way to memang bawak keta laju gile ar. siap lumba ngan ustazah tu. 160 km/h jer aku pegi tak la laju sangat tapi boley ar.. :p

aku nye keta sampai ketam mengucap dah. mana taknye da nak kena himpit ngan lorry, ngan hon takdenye. haha nak wat camne . nasib ko ar tam ngan herman sapa suruh ikut aku
soo aku ngan ustazah memang pecut gile2
macam la aku nye assistant class rep tu da nak mati
haha. sampai kat hospital jer. kitorg drop ciput kat emergency lane, pastu terus cari parking

maka mulalah sesi yang aku paling tak suke.
MENUNGGU...
lame gile kot tunggu . ntah apa ntah doktor lepasan jpa tu blajar dulu sampai lambat sangat.
nie mesti bukan lepasan timur tengah nie kalo lepasan jordan or mesir gerenti effective gile
( kolek balik nie weyh)
aku pun tak ingat ar bape lama tah kitorg tunggu tapi memang lama la. esok ngan exam bio nye adoyai. exam final intec tu beb. tapi takpe la aku tak kesah la en. member nye pasal. haha

tunggu punya tunggu punya tunggu .
dengan melayan hambar ali n ketam, jiwang herman,
sambil melihat qus , naz ngan izzah bace nota bio tak share.
aku da mantel da. haha. asal la polik sangat prangai member aku nie.
takpe la en, biarla diorg en en.

haha
tetibe jer si ciput di tolak kuar dalam wheel chair.
waktu tu aku da senyum evil kosai da.
da dapat point da. maka terkeluarlah ayat pertama dari mulut kami dak dak laki
"ciput.. cantik stokin. keh3...."

punya la besar diorg balut kaki dye wa cakap sama lu.
aku tgk kaki dye cam org kena elephantitis da pon. aku memang nak tergelak
tapi kesian lak. muka cam baru pas nangis jer. aku pendamkan niat aku. hahaha.

rupa-rupanya malam tu si ciput kena tahan kat wad. takley balik intec lagi.
takpela nak wat camne. kitorg da lakukan yang terbaeeeek, so tawakal jerla. aku tau malam tu dye mesti nangis sorg2 ar takde org tido ngan dye. hahaha.

so kitorg pon head balik.. waktu tu da kul 3.30 kot kalo tak silap,
and we decided to drop for sahur first. si ali pon bawak la kitorg round klang cari tempat makan
nampak jer satu kedai mamak baik punya. depan kedai mamak tu plak ade MCD LAGI BAEK PUNYA. maka kitorg pon buat la plan. parking jer keta depan kedai mamak tu. yang dak laki semua kuar keta. bersandar sambil melihat kearah MCD. haha. ustazah pon ajak la makan
kat MCD. dye yang ajak ok. kitorg tak ajak. kitorg tgk jer.. ;p

maka malam tu kitorg makan la MCD dengan rasa bersalah kat kawan2
yang kat bilik yang tak sempat rase MCD malam tu. haha. memang sedap ar makan
tapi lagi sedap ar kalo korg ade. :P... tapi sebab taknak kantoi punya pasal
kitorg pon buat2 tak makan sahur lagi. haha. kitorg pon bangun la makan sahur ngan korg. bile da sampai intec tu. ( aku jujur abes nie) :P.

waktu sampai kat intec tu aku tgk jam da kul 5.30 pagi da.
shmuks, exam kul 8.00 pagi . study tak lagi, memang tak fly la aku.
maka aku ngan pasrah nye biarkan la . biarla kalo aku tak fly aku suruh la si ciput tu bayar aku gi jordan privately. hehehe. tapi alhamdulillah la bley buat la exam tu walaupun tak baca buku, rezeki kot. lagi lagi dengan bantuan sir ishak yang sangat baik hati bila lalu jer dapat satu jawapan memang sure la bley buat. da sampai jordan da pon..da tak kesah da..

yang paling penting. ni adalah gambar yang aku rahsiakan,. aku kunci dalam kotak besi so that takde sape bley tgk. tapi arini aku nak tunjuk gambar sewaktu kejadian.

jeng jeng jeng.. haha

nie gambar ciput menangis yer kawan2. bukan senang nak tgk dye nangis. haha


ni plak gambar 3 ekor makcik penyibuk yang terpegun tengok kaki gajah si ciput.

nie plak si mangsa keadaan herman roy yang tertidur atas kerusi exactly pas sampai bilik

hahaha.. motive karangan aku kali nie.. takde pape pon. saja teringat pastu saja la nak bagi makcik yang tgh tak ok tu ok sikit.
tetibe ade la sorg makcik tu tgh bersedih en, org teringat plak en kisah lawak member2. haha.. kalo org ngah sedih aku ingat benda2 best mcm nie jer. mesti at least aku tersenyum la..

p/s : ku menunggu pudding karamel ku ok.. dont forget.
u know hu u are.. hahaha
till we meet again.. [-_-]
Op uLyA aQaMaH BiN Op HuSaMuDiN




9 comments:

Liyana said...

mintak maaf para pembaca..
ada unsur penipuan dlm karangan nih ye
sbabnye..
mase kaki mangsa dipsg stokin besar,
nurse kejut kol 4 lebih ok..
g balut kaki..
makanye..ntah2 gambar nih superimpose jek x??
*penyelewengan terbesar berlaku disiniii ^_^

ustaz aming said...

tringt plak kt intec dlu2..
lbih2 lg bce post ni smbil mndgr lagu spongebob kt alarm abu...

ash_burn said...

hahaahhaah,,,, teringt deh bird ko alarm spongebob ak,,,huhuuhh,,,, ak pon teringt gak kat intec,,, lg2, furqon bengang pg2 dgr alrm ak,,

i'm not banana said...

kdai mamak uh kt andalas an..... dekt ngn H.T.A.R
awt x singgah umah gue, kui3

Anonymous said...

sbb mak cik yg pnyibuk laaa assistant ko slmt smpy ke hspital..
mak cik2 ni laa yg tiupkn smgt kt assistnt ko tuhh spya brthan..hakhak

SADIS said...

samapi sekarang aku plek,
asal kaki ciput mase tu dak2 panggil

"stokin paris"

pastu macam bangge lak leh tngkap gmbar ngn kaki ciput.

aku tumpang simpati kt ciput, tumpang jeles gk leh skip exam.siud

LuRveHaTeR said...

ngaaa~~dan apabila org yg tlibat mau mbidas~~
^^stuju sma ciput...mndai2 jer ulya tgk stokin bsr ciput tuh tym kat hospital..tym die kne balut tuh,kte tgh sdp mjamu slera kat mcD kowtt..smbil tgk ali ngan herman lumba spe minum plg laju..*ade dkt 7x kowtt refill..hehe*
^^yeahh..mmg kte2 jugek laa yg mniupkn smgt ciput kn,izah??*smpai ngis d wat nyer c ciput tuhh..hehe*
^^sadis..spe ckp ktorg skip exam..kne jwb gak kowtt pg tuhh..*smbil mlwn mata yg mngntok giler...* tp mmg sir tlg kte kowtt..sgt thutang budi ahh kat sir.. (n_n)

cik santun.. said...

lawaknye... =)

faiq zaini said...
This comment has been removed by the author.