Thursday, January 7, 2010

~pabila tinta ustaz tumpah atas iphone~


7 january 2010

blogger-emoticon.blogspot.com

maka tertambah satu nombor dibelakang umur ustaz yang sangat hensem ini
(ada iras kambing bak kata budak sedeyh)

memang beliau sangat pelik perangainye,
kalau beliau kentut aduh. semerbak baunya.
mungkin benar juga la kata si budak sedeyh, beliau ni ade suku sakat kambing sikit2.
tak tau la kat belah mane tapi yang kentut tu plg nyata haha.
blogger-emoticon.blogspot.com

ku tidak mengenali beliau sewaktu di maktab dulu,
sekadar kenal namanya dan tau dimana kelasnya,
(mungkin kerana masing2 terlalu ego, atau mungkin tidak mengenali satu sama lain)
tapi takpe. aku tak kesah, kerana jodoh dah pertemukan kami di tanah anbiya ini.

dari org yang aku tak kenal , kini, beliau tidur disebelahku bermain rambutku
( hyperbola sa
je)
dan menungguku pulang dari kelas
( walaupun ade ketika beliau tinggalku kerana kawan arabnya, takpe la tak kesah la)
blogger-emoticon.blogspot.com

ustaz yang tidur diatas katil pengantin kami ini, yang berblogging disebelah mejaku ini,
tidak henti2 melemparkan senyuman walaupun mempunyai masalah yang melanda,
aku respek ko beb, ko dapat kawal marah ko, ego ko, sedeyh dan pilu ko
blogger-emoticon.blogspot.com
-hanya rahsia kita berdua-
blogger-emoticon.blogspot.com

namun malam tadi, tepat jam 12.00 malam. badannye dihinggapi kaki makhluk yang SADIS, yang GONDOL, yang BERABU dan yang COOL disertai konco2 mereka dari saadon sekalian.
(taktau camne nak explain makhluk lagi satu tu, memang cool abes haha)
tapi kaki ku tidak menghinggap tubuh mu , percayalah. :P

aku hanya dapat berdoa dan berharap agar, hidupmu akan sentiasa dicerahi nur ilahi
(bukan langit ilahi karya hilal asyraf mahupun sungai ilahi karya faiq zaini)

sedarlah wahai ustaz umur mu sudah 19, wajah mu sudah semakin kedut, tulangmu sudah semakin reput. namun aku yang masih muda remaja lagi comel ini sentiasa sanggup meluangkan masa, melebarkan telinga sekiranya ada sahaja yang kau ingin sampaikan, yang ingin kau luahkan atau ingin kau kongsi. dimana ku mampu ku bantu, tatkala ku terasa terbeban ku kelu.

tuhan memberi kita peluang mengenali satu sama lain,
mengambil rezeki mu di tanah firaun :p (mesir) dan dicampakkan kamu di tanah anbiya(jordan).
ada sebabnya itu. mungkin kita sahaja yang belum tersedar.
sesungguhnya ungkapan alhamdulillah adalah satu perkataan yang terpacul dari mulut ku tatkala mendengar khabar perpindahanmu kerana, ku sayang padamu.

ku berharap, persahabatan yang kita bina ini, dapat disulami kejujuran dan keikhlasan dari lubuk hatimu, dapat diselaputi kemanisan kesetiaan. insyallah.
blogger-emoticon.blogspot.com
wahai ustaz berd, wahai mohd. alamin.

SELAMAT HARI JADI, PANJANG UMUR MURAH REZEKI

blogger-emoticon.blogspot.comblogger-emoticon.blogspot.comblogger-emoticon.blogspot.com

tak lupa juga, ingin ku pomote blog ustaz ini yang penuh dengan tazkirah
www.opamingrazali.blogspot.com
dan konconya si budak sedeyh
www.shafeqsads.blogspot.com


ps: tajuk ku memberi tahu bahawa iphone yang dibelinya sudah kurang berfungsi, haha tu la org suruh letak jauh sikit dari tinta waktu nak berkarya degil, kan da tak berfungsi,
(dapat ku bayangkan wajah2 manusia kejam di mesir, gelakkan isu ini)

till we meet again.. [-_-]
Op uLyA aQaMaH BiN Op HuSaMuDiN


7 comments:

SADIS said...

"Badannye dihinggapi kaki makhluk yang SADIS, yang GONDOL, yang BERABU dan yang COOL disertai konco2 mereka dari saadon sekalian."

suka part nih!.

ko pegi begkel hilal asyraf eh?.

Anonymous said...

bestnya dh umur 19, dh tue dh bole kawen kwn awk tu, huhu, maaf mencelah saye terbace je blog ni.

gilomung! said...

giler syg ko kt mamat 2.
mamat 2 mst brterima ksih kt korng yg smbut bfday dia smlm.
papepon.
hargailah mamat 2 cz ak rse mmg susah nk cri kawan yg layak d panggil sahabat..
wallahualam...

Op uLyA said...

to sads: haha asal lak. hahaha..:P ayat aku tak cukup puitis lagi ar. haha

to anonymous: siapakah anda? sila lapor diri . haha

to berd: hahaha yerla ustak! aku hargai la nie.:P

AWANGKU said...

ape dah jd pada berd syg ku..berd..kalo ko kat sini kte org dah xbuat dah penyepak2 nei..kte org bagi kek besa2 je....hahah

roy said...

hahahhah...
kesian kat berd..
birhtday awang hari tu xbg dah sepak terajang..
aku bg kiss je skrang...
hahhahah
nice tak????????
hahahha

AWANGKU said...

masyallah..
ape nak jd man???kiss..
bile ko bagi kat ak??xde pun...nak rase gak kiss ko..haha