Sunday, May 9, 2010

~episode hidup the series #1~


yup,
tgk tajuk,
haha sngat selfish.

aku bukan pe da lama tak tulis dan update pasal diri,
dulu katenya nak buat blog nie pasal nak cerita kat org malaysia
perkembangan kat sini,
tapi tu la aku diam jer,
sebab bagi aku kat sini aku bermasalah sikit kot,
malas plak nak kongsi benda negatif ngan orang kan?

aku baru habis exam 2nd aku,
dan kena akui , aku memang tak gempak.
kengkadang aku pikir gak,
kau ni malas ulya ,
kalau cube kuat sikit bolehnye.

tapi aku ade gak pengalaman cbe gile vavi pnye kuat,
last last, macam tu gak result.
hampa seperti biase.

kalau nak pikir kan dari kecik dulu
takde la bodo mane aku nie,
upsr 5 a
pmr 8 a
spm plak?
(da mula drop dan korg tak perlu tahu brape a)
tapi cukup la nak dapat biasiswa tu,
but not as "cemerlang " as budak budak middle east lain la.

dulu masuk intec berkobar la,
bajet nak score, nak dapat deanlist tiap2 tahun,
bile datang sini aku terpaksa mengaku la
memula tu memang la aku pemalas sikit...

ok
banyak...

tapi da kena hantukan exam makeup ujung tahun,
balik lewat,
aku try la nak bangkit balik,
aku mula la blajar2
result naik sikit la tuk second sem
but still not up to my expectation la..
bukannya aku tak bersyukur,
bersyukur sesangat.
cme kalau boleh nak la lonjakkan biar tinggi melangit kan?

ntah la,
aku da cuak gak ngan final yang nak datang nie
nak study dari skarang,
tengok semua relaks jer lagi
tapi tula,
da sedar diri bodoh kena bangkit awal sikit gak la kan?

aku penah terpikir
nak sedapkan hati
aku cakap,
ala takpe ulya kau relaks dulu,
kau jangan down.
kau teruk 1st, 2nd year third year kau
bangun bagai team bola psl "pheonix bangkit" bawah naungan anuar saad haha..

tapi ntah la,
kita tgk jerla,
dengar cerita mara kalau fail 1st , 2nd year kena balik
harap mindef tak la..

tapi macam mane ek? ade jer org yang tak study hapa,
result gempak stock deanlist.
gile jeles, kecik2 makan ape weyh?

ps: ha. complaint tak paham bi, arap2 ni ko paham ar. haha

till we meet again.. [-_-]
Op uLyA aQaMaH BiN Op HuSaMuDiN

3 comments:

azam farhan said...

aku jadi org pertama komen! bangga2! haha~ tu je aku nk komen~ tap kau da mmg pandaila ulya. cuma sblm2 ni bukn rezeki kau. kita tgk final camna~ amcam? btw, doa byk2 kayh!

OREOO said...

alah ulyaa malass je lebihh..
kalau strggle,gempak punye lah..
aku wakil manjung kirim doa darik sini..

zulaikha said...

all the best ulya!
dont stop trying!

"the more you sweat in peace, the less you bleed in war"

bittaufeeq :)