Wednesday, December 1, 2010

~glee~


nampak tajuk? hah dah diam . tahan sikit gelak tu.

memang gua tau, budak rmc kan. jiwa kasar kan.. tapi tengok glee.. APAHAL?
gua ngaku akhir-akhir nie gua memang jadi pengikut setia glee...
jadi gua nak defend diri lah orang kata biar orang tak salah paham kaan!

ye memang gua rmc, dan tetap lelaki perkasa keh3. tapi minat gua kat music-music macam ni sbenanye dah lama dah. tapi gua jenis memilih sikit. sumpah gua tak suka high school musical. sebab cerita dye takde motif dan gua rasa jauh dari norma kehidupan.

ehem. memang bak kata chalok time gua tengok, kadang-kadang gua terperasan suara gua sedap.

persoalannya , kenapa gua minat sangat? haaaa...

___________________________________________________________________

dulu-dulu time gua zaman muda-mudi gua masuk international school. soo time gua kecik-kecik penah pegi audition untuk theatre musical "sound of music" (bukan movie dye, theatre sahaja).
time gua kecik suara gua sumpah tinggi. orang kata ala-ala suara opera . waktu tu pon comel lagi dan english aku berloghat gile.

waktu audition tu gua dapat part kecik kecik. yelah orang kata budak kecik dapat watak kecik.
dulu gua pegang watak si KURT VON TRAPP

(hah ni lah kurt, watak yang gua pegang dulu)


(yang nie plak contoh salah satu video lakonan theatre "sound of music" skolah ape gua tak tau)


Kurt ni anak ke-4 dari 7 beradik. sewaktu tu kulit gua cerah sikit (time blakon kena bedak banyak la sikit dari mat salleh asli.) dari skarang dan rambut gua lurus siap ade bang smpai ke bulu kening. SERIOUS. nanti gua upload gambar gua time kecik-kecik bila balik mesia nanti.

pape pon.. lepas je dari gua blakon pementasan ni. gua dapat watak-watak dalam theatre "little shop of horror" dan juga "the lion king" musical.

time tuh, skolah gua punye theatre club sangat hebat dan terkenal. bermula dengan rancangan jemputan dekat singapore tv. pastu kitorg dapat masuk satu rancangan dekat us. gua pon tak ingat nama dye ape. tapi penah lah kena interview ape bala semua..

pergh.. time tu sumpah gua kerek gila. yelah umur baru bape dah masuk tv, sapa tak seronok? heh.

time tu, hah awek-awek peru, austria, france , german semua mula kenyit-kenyit mata kat aku.
skang nie member-member yang skali dengan aku. 2 orang dah jadi artis dekat negara sendiri. yang lain tu ntah kemana bertempiaran. tapi ok la kan?
____________________________________________________________________

hah . tu zaman dulu, tu zaman muka comel, rambut fringe sampai ke kening, kulit cerah bak latin, dan yang paling penting suara gua tak pecah lagi.

tapi skali-skala gua tengok glee, gua nak gak bayangkan gua punya suara sedap lagi, time gua innocent lagi..

soo ye gua bukan baru bina minat. memang lama dah gua minat. jadi tak salah kan skali-skala nak ingat zaman-zaman silam?

ps: gua tau ramai yang angkat kening tak percaya. nanti gua janji, balik mesia , gua scan bebanyak gambar letak dalam blog biar korang tahu haha.

6 comments:

akuaqilah said...

keh3.sory tadapat menahan!

budak adab said...

lion king ko jadi watak ape?beruk bomoh tu ke?

cik tipikal said...

haha ! aku cuma mampu ketawa gembira dengan minat ko.

Cidak said...

geli aku dengan ulya.

eeee!!

~Op.Muiz~ said...

Kepala engkau...
bila masa aku cakap suara ko sedap?

warkahskrin said...

huh.sounds of music..aku suke tgk cite tu kecik2 dulu walopon x brape paham..family aku suke gile tengok..

sounds of music was one of the most popular films those days..and it's filmed in austria..but i read somewhere that actually this film isn't that popular among the locals (austrian)..keh3..